Employee Testimonial: 3 maanden internship bij Cashforce [DUTCH]

Jonas Thys

04/08/16

Employee Testimonial: 3 maanden internship bij Cashforce

Hi, mijn naam is Philippe Loosvelt, een 20-jarige student Netwerkeconomie. Drie maanden lang deed ik stage bij Cashforce als afsluiter van de driejarige bachelor. Mijn takenpakket bij Cashforce omvatte onder meer het uittekenen van verschillende processen, het opstarten en beheren van het lead generation proces , het uitbouwen van de nieuwe website, het oprichten van een helpdesk en nog veel meer.

Ik ben aangekomen bij Cashforce zonder enige ervaring en heb drie maanden lang deel mogen uitmaken van een prachtig team. In het begin van mijn stage heb ik voornamelijk samengewerkt met Nicolas, de CEO. Naarmate de weken vorderden, vond ik meer en meer mijn weg binnen Cashforce en de financiële wereld. Mijn rol breidde uit en voor ik het wist, werkte ik samen met het voltallige team.  Hierdoor heb ik een persoonlijk groeiproces meegemaakt waarvan het plafond nog lang niet bereikt is. Mijn ervaringen bij Cashforce, hebben me dan ook aangezet om nog twee jaar bij te studeren en te gaan voor een Master in de Handelswetenschappen met als afstudeerrichting Finance en Risk management.

Ik ben Cashforce en Nicolas in het bijzonder, zeer dankbaar dat ze mij deze kans hebben geboden. Werken bij Cashforce heeft niet enkel een leuke stage opgeleverd, het heeft me verrijkt als persoon. De Cashforce-cultuur heeft mij geleerd om keihard te knokken om je doel te bereiken, dat als plan A niet werkt, er al een plan B en plan C moet klaarliggen, dat je moet anticiperen op elke situatie.

Werken in een start-up is ook niet altijd even makkelijk. Het biedt inderdaad enorme voordelen: veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, nauw samenwerken met het alle teamleden, een open sfeer, een fenomenaal persoonlijk leerproces, etc. Echter, kan het er ook hectisch aan toe gaan. Door de grote verantwoordelijkheid en zelfstandigheid ligt er heel wat druk op je schouders. Daarnaast kan het weleens gebeuren dat een project meer tijd in beslag neemt dan verwacht of dat een nieuw project de werkdruk plots omhoogdrijft, wat tot lange dagen kan leiden. Gelukkig zijn er de TGILF’s (Thank God It’s Last Friday), om even stoom af te blazen en een gezellig glaasje te drinken met het team.

Het feit dat je elke dag opnieuw kan meewerken aan een product dat de financiële wereld kan veranderen, werkt verslavend. Het is dan ook met plezier dat ik een tandje bij stak om mee te werken aan iets moois. Dit is ook iets wat je ziet bij de mensen rondom je. Zeker in de Frame21, een bruisend centrum met meerdere start-ups, heerst een zeer gedreven sfeer waarin iedereen gemotiveerd is om er alles aan te doen om hun project te doen slagen. Het verwerven van die manier van denken, om er gewoon voor de volle 200% voor te gaan om te doen wat je graag doet, is boven alle mooie ervaringen en verworven kennis wat mijn stage zo interessant gemaakt heeft.

Back to overview